MÖKKIEN VARAUSEHDOT

Tärkeää tietoa varaamisesta

Nämä Suomen Mökkivuokraamon varausehdot tulevat sitoviksi kun olet tehnyt online varauksen varaussivustollamme. Lue näiden varausehtojen lisäksi myös Vuokrausopas, josta löydät mökkivuokrauksen alkeet ja yleiset pelisäännöt.

Sopimus

Suomen Mökkivuokraamo on mökkien välittäjä ja sopimus mökin vuokraamisesta syntyy varauspalvelumme välityksellä sinun ja mökin omistajan välille.

Varauksen tekeminen

Mökin varaajan tulee olla vähintään 18 vuotias.

Voit tehdä varauksen haluamaasi mökkiin Suomen Mökkivuokraamon nettisivustolla 24/7 silloin kun se sinulle sopii. Varauksesta tulee suorittaa 30% varausmaksu (tai koko summa) varauksen yhteydessä. Voit suorittaa maksun suomalaisella verkkopankilla, laskulla tai Visa, MasterCard tai American Express maksukortilla. Kun online varaus on tehty ja maksu on suoritettu onnistuneesti, saat varausjärjestelmästä automaattisen sähköposti-ilmoituksen, josta löydät linkin omaan varausvahvistukseesi. Varausvahvistuksesta löydät tulo-ohjeet varaamaasi mökkiin sekä mökin omistajan ja/tai paikallisen mökkihuoltajan yhteystiedot. Vahvistamme mökkivarauksesi myös sähköpostitse pian online varauksesi jälkeen ja vastaamme mahdollisiin kysymyksiisi mielellämme.

Online varaus tulee tehdä vähintään 3 vrk ennen haluttua ajankohtaa. Jos haluat tehdä viime hetken varauksen, joka alkaisi 3 vrk:n sisällä varauksesta, ota ystävällisesti yhteyttä meihin sähköpostitse osoitteessa info@mokkivuokraamo.fi.

Maksuehdot

Jos teet online varauksen aikaisemmin kuin kuusi viiikkoa ennen haluttua ajankohtaa, tulee varauksen kokonaishinnasta maksaa varauksen yhteydessä 30%:n varausmaksu ja loput kokonaishinnasta erääntyy maksettavaksi kuusi viiikkoa ennen haluttua ajankohtaa.

Jos teet online varauksen kuusi viikkoa tai myöhemmin ennen haluttua ajankohtaa, tulee varauksen kokonaishinta maksaa kerralla heti varauksen yhteydessä.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com 

Huom! Joillakin maksutavoilla maksettaessa (esim. Osuuspankin verkkopankkimaksut), maksun saajana näkyy yllä olevasta poiketen maksusivulla sekä tiliotteella tai korttilaskulla yhä vanha nimi Checkout. Nimi vaihtuu Paytrailiksi viimeistään marraskuun 2021 loppuun mennessä.   

Vuokrahinnat

Vuokrahintoihin sisältyy varatun mökin käyttöoikeus varattuna ajankohtana, sähköt, hanavesi ja kohtuullinen määrä polttopuita.

Liinavaatteet eivät yleensä sisälly mökin vuokrahintaan. Useimpiin välittämiimme mökkeihin voit tuoda halutessasi omat liinavaatteet tai voit tilata ne mökin omistajalta lisähintaan varauksen yhteydessä. Muutamassa mökissä liinavaatteet on tilattava aina mökin omistajalta ja tällöin ne lisätään varaukseen lisähintaan automaattisesti. Voit tarkistaa liinavaatekäytännön kunkin mökin kohdalla kohteen ehdoista mökkiesittelyssä.

Loppusiivous ei myöskään yleensä sisälly vuokrahintaan. Useimmissa mökeissämme voit tehdä halutessasi loppusiivouksen itse tai voit tilata sen mökin omistajalta lisähintaan varauksen yhteydessä. Muutamassa mökissä loppusiivous on tilattava aina mökin omistajalta ja tällöin se lisätään varaukseen lisähintaan automaattisesti. Voit tarkistaa loppusiivouskäytännön kunkin mökin kohdalla kohteen ehdoista mökkiesittelyssä.

Kaikkiin varauksiin lisätään toimitusmaksu 25 euroa.

Pidätämme oikeuden korjata virheellisesti ilmoitetut hinnat.

Mökkiin saapuminen ja avainten luovutus

Mökin omistajalle tai paikalliselle mökkihuoltajalle tulee ilmoittaa arvioitu tuloaika viimeistään 2 vrk ennen varattua ajankohtaa. Yhteystiedot mökin omistajalle ja/tai paikalliselle mökkihuoltajalle löydät omasta varausvahvistuksesta.

Mökkeihin voi yleensä saapua tulopäivänä aikaisintaan klo 16.00 ja sieltä tulee yleensä poistua lähtöpäivänä klo 12.00 mennessä. Tarkat tulo- ja lähtöajat varaamassasi mökissä löydät kohteen ehdoista mökkiesittelyssä sekä tulo-ohjeista varausvahvistuksessasi.

Varatun mökin avaimet löytyvät joko lukitusta avainlokerosta, joka aukeaa tietyllä numerokoodilla, tai ne saa mökin omistajalta tai paikalliselta mökkihuoltajalta sovitusta paikasta. Avainlokeron numerokoodi löytyy omasta varausvahvistuksestasi, tai se lähetetään sinulle sähköpostilla tai tekstiviestillä ennen varattua ajankohtaa. Tarkat tiedot avainten luovutuksesta löytyvät aina varausvahvistuksestasi.

Jos suunnittelet saapuvasi mökille hyvin myöhään illalla tai yöllä, tulee mökin omistajalta tai mökkihuoltajalta varmistaa onko myöhäinen tuloaika mahdollinen hyvissä ajoin ennen varattua ajankohtaa. Avainten luovutuksesta sovitaan tällöin erikseen.

Jos mökkiin saapumisesi myöhästyy huomattavasti esimerkiksi huonon sään tai lennon myöhästymisen tai peruutuksen takia, tulee ennakoitua myöhäisemmästä tuloajasta ilmoittaa mökin omistajalle tai mökkihuoltajalle niin pian kuin mahdollista.

Jos et saavu mökille sovittuna ajankohtana tai et ilmoita mökin omistajalle tai mökkihuoltajalle arvioitua tuloaikaasi, Suomen Mökkivuokraamo ja mökin omistaja tai mökkihuoltaja eivät voi taata, että avaimet pystytään luovuttamaan sinulle heti mökille saapuessasi.

Mökin avaimet ovat vastuullasi varattuna vuokra-aikana. Jos avaimet häviävät, mökin omistaja tai paikallinen mökkihuoltaja on oikeutettu perimään maksun uusista avaimista ja/tai lukoista sekä muista mahdollisista lisäkuluista.

Oleskelu mökillä

Liinavaatteita on käytettävä kaikissa vuoteissa. Makuupusseja ei saa käyttää, sillä ne saattavat olla likaisia.

Vain mökkiesittelyssä mainittu henkilömäärä voi majoittua mökkiin samanaikaisesti, ellei toisin ole sovittu varauksen yhteydessä. Mökin omistajalla tai huoltajalla on oikeus vaatia, että sallitun henkilömäärän ylittävät henkilöt poistuvat varatulta mökiltä välittömästi ilman korvauksia.

Teltan pystytys ja matkailu- tai asuntovaunun pysäköiminen mökin pihalle sallitaan vain mökin omistajan luvalla.

Tupakointi on kielletty kaikissa mökeissä. Jos mökissä on kiellosta huolimatta tupakoitu, mökin omistaja tai mökkihuoltaja perii asiakkaalta mökin perusteellisesta pesusta ja tuuletuksesta johtuvat kulut.

Mökin omistajalla tai huoltajalla on oikeus vaatia sinua poistumaan varatulta mökiltä ilman vuokran palautusta, jos käytöksesi aiheuttaa merkittävää häiriötä, vahinkoa tai vaaraa muille. Suomen Mökkivuokraamo ja mökin omistaja eivät ole velvollisia maksamaan asiakkaalle lisäkuluja, joita tälle voi mahdollisesti koitua tilanteen seurauksena.

Otathan mukaan kaikki omat tavarasi kun poistut mökiltä varatun vuokra-ajan päätyttyä, sillä Suomen Mökkivuokraamo ei vastaa mökeille unohtuneesta omaisuudesta.

Lemmikit

Jos haluat viedä lemmikin mukaasi mökkilomalle, tarkista sallitaanko lemmikit haluamassasi mökissä huolellisesti ennen online varauksen tekemistä. Lemmikin saa viedä vain mökkeihin, joiden mökkiesittelyssä näkyy ’Lemmikit tervetulleita’ symboli ja kohteen ehdoissa lukee ’Lemmikit sallittu’. Lemmikistä tulee aina mainita varauksen ’Lisätietoja’ kentässä varauksen yhteydessä. Vain sisäsiistit tai häkissä oleskelevat lemmikit ovat tervetulleita lemmikkiystävällisiin mökkeihin ja mökin pihapiiri tulee aina jättää siistiin kuntoon mökiltä poistuttaessa.

Huomioithan, että jos olet vienyt lemmikin mukanasi mökille, jossa lemmikit on kielletty, mökin omistajalla on oikeus vaatia sinua ja lemmikkiä poistumaan mökiltä välittömästi ilman vuokran palautusta.

Loppusiivous

Jos loppusiivous ei sisälly hintaan varaamassasi mökissä, tai et ole tilannut loppusiivousta lisähintaan, on sinun siivottava mökki perusteellisesti viimeisenä lomapäivänä ennen mökiltä poistumista (imurointi, pölyjen pyyhintä, pesutilojen ja vessojen pesu, jääkaapin, uunin ja takan puhdistus, vuodevaatteiden tuuletus jne). Suosittelemme, että tilaat loppusiivouksen mökin omistajalta tai mökkihuoltajalta lisähintaan, jotta voit nauttia lomastasi aivan sen loppuun asti ilman, että joudut ensin käymään läpi omistajan siivouslistan (joka voi olla hyvinkin pitkä!).

Jos loppusiivous sisältyy mökin hintaan, tai olet tilannut loppusiivouksen lisähintaan, voit poistua mökiltä lomasi viimeisenä päivänä vain kevyen siivoamisen ja siistimisen jälkeen. Tällöin sinun tulee yleisen siistimisen lisäksi pestä likaiset astiat, viedä roskat ulos, palauttaa huonekalut omille paikoilleen ja kasata mahdolliset vuokratut liinavaatteet yhteen kasaan lattialle.

Jos mökki on jätetty kohtuuttoman likaiseksi tai sotkuiseksi (silloinkin kun loppusiivous kuuluu hintaan, tai se on tilattu lisähintaan), mökin omistajalla tai paikallisella mökkihuoltajalla on oikeus periä sinulta lisämaksu tavallista perusteellisempaan ja laajempaan siivoukseen vaadittavista lisätunneista.

Varauksen muuttaminen

Jos haluat muuttaa mökkiä tai varauksen ajankohtaa, teemme parhaamme, että toiveesi voidaan toteuttaa. Joissakin tapauksissa voi olla välttämätöntä peruuttaa alkuperäinen varaus ja tehdä uusi varaus, jolloin peruutuksesta voi seurata lisäkuluja asiakkaalle. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa info@mokkivuokraamo.fi ja kerro meille kuinka haluaisit varaustasi muuttaa. Käsittelemme muutospyyntösi mahdollisimman pian.

Jos haluat lisätä henkilöitä tai lisäpalveluita varaukseesi lähempänä varauksen ajankohtaa, huomio ystävällisesti, että kaikki muutokset tulisi tehdä varaukseen vähintään viikkoa ennen varauksen ensimmäistä päivää. Valitettavasti me ja mökin omistaja tai paikallinen mökkihuoltaja emme voi taata viime hetken tilauksia tai muutoksia.

Varauksen peruuttaminen

Peruutukset tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen info@mokkivuokraamo.fi.

Jos peruutat varauksesi aikaisemmin kuin viisi viikkoa ennen varauksesi ensimmäistä päivää, pidätämme maksamasi varausmaksun, tai 30% varauksen kokonaishinnasta (jos varaus on jo maksettu kokonaan), mutta palautamme loput.

Jos peruutat varauksesi viisi viikkoa tai myöhemmin ennen varauksesi ensimmäistä päivää, maksuja ei valitettavasti voida palauttaa.

HUOM! Jos varauksesi on peruutettava, koska koronavirus COVID-19 epidemia tai muu vakava virustauti on aiheuttanut rajoituksia vapaaseen liikkumiseen Suomen rajojen sisällä (esim. tietyn alueen eristäminen, valmiuslain käyttöönotto), tai Suomen ja lähtömaasi välillä (esim. rajojen sulkeminen), peruutamme alkuperäisen varauksesi ja varaamme sinulle uuden vuokra-ajan myöhemmäksi ajankohdaksi ilman lisäkuluja. Alkuperäisen varauksesi varausmaksu (tai koko summa) siirretään uudelle varaukselle. Uusi varaus tehdään ensisijaisesti ajankohdalle, jonka hinta on sama kuin alkuperäisen vuokra-ajan hinta. Jos kuitenkin haluat siirtää varaustasi ajankohdalle, jonka hinta on huomattavasti kalliimpi kuin alkuperäisen vuokra-ajan hinta, veloitamme hintojen erotuksen. Vastaavasti, jos uuden vuokra-ajan hinta on huomattavasti halvempi kuin alkuperäisen vuokra-ajan hinta, palautamme hintojen erotuksen. Alkuperäinen vuokra-aika tulee siirtää myöhemmälle ajankohdalle ensisijaisesti viimeistään viisi viikkoa ennen varattua ajankohtaa, ellei toisin erikseen sovita.

Suosittelemme kattavan matkavakuutuksen ottamista.

Välittäjän oikeus peruuttaa varaus

Pidätämme oikeuden peruuttaa varauksesi, jos varaustasi ei ole maksettu kokonaan loppumaksun eräpäivään mennessä. Lähetämme sinulle maksumuistutuksen sähköpostiin pari päivää ennen loppumaksun eräpäivää ja lähetämme sinulle vielä toisen muistuksen, jos maksuasi ei ole suoritettu eräpäivään mennessä. Jos maksua ei kuitenkaan yhä suoriteta seuraavan kuuden vrk:n aikana, peruutamme varauksesi ilman lisäilmoitusta.

Varauksesi voidaan peruuttaa myös, jos kyseessä on ylivoimainen este (force majeure) tai muu syy, jota ei olisi millään tavalla voitu ennakoida tai estää, tai mihin Suomen Mökkivuokraamo ei ole voineet mitenkään vaikuttaa. Esim. tulipalo, vesivahinko, tuholaiset tai muu vastaava tapahtuma voi tehdä varaamastasi mökistä asumiskelvottoman, jolloin vuokramaksu palautetaan sinulle kokonaisuudessaan niin pian kuin mahdollista.

Lupaudumme yhteistyökumppaniemme ohella tekemään parhaamme, jotta online varauksesi toteutuu mahdollisimman sujuvasti. Pidätämme kuitenkin oikeuden peruuttaa varauksesi, jos kaksi varausta on tehty samaan kohteeseen samalle ajankohdalle, tai osin samalle ajankohdalle, samaan aikaan. Tällaisessa tilanteessa tarkistamme mökin omistajan avustuksella kyseisten varauksien tarkat ajankohdat ja varaus, joka on tehty ensin pysyy voimassa ja varaus, joka on tehty myöhemmin peruutetaan. Jos joudumme peruuttamaan sinun varauksesi, ilmoitamme tästä sinulle sähköpostilla mahdollisimman pian ja palautamme sinulle maksusi välittömästi.

Voimme peruuttaa varauksesi myös, jos varaamasi mökki ei ole vapaana, koska mökin omistaja ei ole virheellisesti päivittänyt omia varauksiaan varausjärjestelmäämme välityssopimuksessamme mainittujen velvollisuuksien mukaisesti, tai omistaja on tehnyt virheen uuden varauksen päivittämisessä (esim. merkinnyt varauksen päivämäärät kalenteriin virheellisesti). Jos joudumme peruuttamaan sinun varauksesi, ilmoitamme tästä sinulle sähköpostilla mahdollisimman pian ja palautamme sinulle maksusi välittömästi.

Jos varauksesi joudutaan yllä mainituista syistä peruuttamaan, Suomen Mökkivuokraamo ei ole vastuussa lisäkuluista tai vahingoista, joita sinulle voi koitua peruutuksen seurauksena (esim. lennot, autonvuokraus). Suomen Mökkivuokraamolla ei myöskään ole velvollisuutta etsiä eikä varata seurueellesi korvaavaa vuokrakohdetta, mutta autamme sinua parhaamme mukaan löytämään vaihtoehtoisen kohteen omasta mökkivalikoimastamme. Suosittelemme, että et varaa matkajärjestelyjä seurueellesi ennen kuin asiakaspalvelijamme on vahvistanut mökkivarauksesi sähköpostitse.

Mökkien tiedot

Suomen Mökkivuokraamo valitsee välittämänsä kohteet huolellisesti ja varmistaa parhaansa mukaan, että kaikki mökkitiedot ja valokuvat pitävät paikkansa ja ovat ajantasalla. Suomen Mökkivuokraamo ei vastaa vanhentuneista tai puutteellisista tiedoista, jos mökin omistaja ei ole päivittänyt oman mökkinsä tietoja meille välityssopimuksessamme mainittujen velvollisuuksien mukaisesti.

Kaikki mainitut etäisyydet ovat likimääräisiä ja mökkien varusteet voivat muuttua tai niitä voidaan poistaa käytöstä syistä, joihin emme ole voineet vaikuttaa. Teemme kuitenkin parhaamme, että saat tiedon mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian.

Ulkopuolisten yrityksien tarjoamat palvelut ja tuotteet sekä esim. aikataulut voivat muuttua tai niitä voidaan perua ilman, että Suomen Mökkivuokraamo on voinut vaikuttaa tilanteeseen. On asiakkaan velvollisuus tarkistaa ulkopuolisten yritysten tarjoamat palvelut ja tuotteet sekä esim. ajantasalla olevat juna-, bussi- ja lossiaikataulut sekä lentokenttäkuljetuksien saatavuus ennen omaa lomaa.

Turvallisuus

Kun saavut varaamaasi mökkiin, tarkista välittömästi mökin kunto ja huomioi uloskäynnit, jotta pääset hätätilanteessa ulos nopeasti. Pienten lasten vanhempien tulee välittömästi tarkistaa mökki ja sen pihapiiri ja huomioida mahdolliset vaarapaikat. Jos mökki sijaitsee veden äärellä, tulee lapset pitää aikuisen valvonnassa, silloinkin kun vesi rannassa on matalaa.

Mökissä tulee käyttäytyä huolellisesti ja vastuuntuntoisesti, esim. kun käytät saunaa, takkaa, soutuvenettä, nuotiopaikkaa tai grilliä.

Jos olet varannut käyttöösi lastentarvikkeita, kuten matkasängyn tai syöttötuolin, tulee näiden tarvikkeiden kunto tarkistaa ennen kuin lasten annetaan käyttää niitä.

Vahingot

Mökin varaaja on vastuussa oman ryhmänsä mahdollisesti aiheuttamasta vahingosta mökissä ja sen pihapiirissä. Vahingoista tulee ilmoittaa välittömästi mökin omistajalle tai paikalliselle mökkihuoltajalle ja pienet vahingot tulee korvata joko omistajalle tai mökkihuoltajalle jo ennen mökiltä poistumista. Suuremmat vahingot tulee korvata mökin omistajalle tai mökkihuoltajalle sopimuksen mukaan mahdollisimman pian varatun vuokra-ajan jälkeen.

Huomautukset ja valitukset

Jos varaamassasi mökissä on jotakin huomauttamista, tulee sinun ottaa yhteyttä välittömästi puutteen tai ongelman ilmaannuttua mökin omistajaan tai paikalliseen mökkihuoltajaan, jotta mahdolliset puutteet ja ongelmat voidaan korjata välittömästi jo vuokra-ajan aikana.

Jos asiaan ei tule parannusta tai tyydyttävää korjausta, tulee sinun ottaa yhteyttä Suomen Mökkivuokraamoon mahdollisimman pian varatun vuokra-ajan aikana. Otamme yhteyttä mökin omistajaan tai mökkihuoltajaan auttaaksemme asian selvittämisessä.

Valitettavasti kaikkiin ongelmiin ei pystytä vaikuttamaan (esim. poikkeukselliset sääolosuhteet: helle, sadeveden puute, myrskyvauriot), mutta kaikki osapuolet tekevät parhaansa, jotta mahdolliset puutteet saadaan minimoitua.

Jos yllä olevaa prosessia ei ole noudatettu, Suomen Mökkivuokraamo ja mökin omistaja eivät pysty käsittelemään reklamaatiotasi kotiin palattuasi.

Sovellettava laki ja riitojen oikeuspaikka

Suomen Mökkivuokraamo noudattaa Suomen ja EU:n lainsäädäntöä kaikissa toimissaan. Riitatilanteessa kaikkien osapuolien tulee yrittää selvittää asiat neuvottelemalla. Jos tyydyttävää ratkaisua ei saavuteta neuvottelemalla, voidaan asia viedä ratkaistavaksi Joensuun käräjäoikeuteen. Vuokrasopimukseen sovelletaan Suomen lakia.

Suomen Mökkivuokraamo on rekisteröity kaupparekisteriin Y-tunnuksella 2020050-1.

Nämä varausehdot on viimeksi päivitetty 23. helmikuuta 2021.