KOHTEIDEN VARAUSEHDOT

Tärkeää tietoa varaamisesta

Nämä Suomen Mökkivuokraamon varausehdot tulevat sitoviksi kun olet tehnyt online varauksen nettisivustollamme. Lue siten nämä varausehdot tarkasti. Suosittelemme, että luet näiden varausehtojen lisäksi myös meidän Vuokrausoppaan, josta löydät mökkivuokrauksen alkeet ja yleiset pelisäännöt.

​Sopimus

Suomen Mökkivuokraamo on kohteiden välittäjä ja sopimus kohteen vuokraamisesta syntyy varauspalvelumme välityksellä sinun ja mökin omistajan välille.

Varauksen tekeminen

Mökin varaajan tulee olla vähintään 18 vuotias.

Voit tehdä varauksen haluamaasi mökkiin Suomen Mökkivuokraamon nettisivustolla silloin kun se sinulle sopii. Varauksesta tulee suorittaa 30% varausmaksu (tai koko summa) varauksen yhteydessä. Voit suorittaa maksun verkkopankilla tai Visa tai MasterCard pankki- tai luottokortilla. Kun online varaus on tehty, saat varausjärjestelmästä automaattisen sähköpostiviestin, josta löydät linkin omaan varausvahvistukseesi. Varausvahvistuksesta löydät tulo-ohjeet varaamaasi mökkiin sekä mökin omistajan ja/tai paikallisen huoltajan yhteystiedot. Olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse pian varauksesi jälkeen ja vastaamme mahdollisiin kysymyksiisi mielellämme.

Varaus tulee tehdä vähintään 3 vrk ennen haluttua ajankohtaa. Emme ota vastaan aivan viime hetken varauksia.

Maksuehdot

Jos taas teet varauksen aikaisemmin kuin kuusi viiikkoa ennen varauksen ajankohtaa, tulee varauksesta maksaa 30%:n varausmaksu varauksen yhteydessä ja loput kuusi viiikkoa ennen varauksen ajankohtaa.

Jos teet varauksen myöhemmin kuin kuusi viikkoa ennen varaamasi ajankohtaa, tulee koko vuokrahinta suorittaa kerralla heti varauksen yhteydessä.

Vuokrahinnat

Vuokrahintoihin sisältyy varatun mökin käyttöoikeus varattuna ajankohtana, sähköt, hanavesi ja polttopuut.

Liinavaatteet eivät yleensä sisälly mökin vuokrahintaan. Voit yleensä tuoda omat liinavaatteet mukanasi tai voit tilata ne omistajalta lisähintaan varauksen yhteydessä. Joissakin mökeissä liinavaatteet on kuitenkin tilattava omistajalta ja tällöin ne lisätään varaukseen aina automaattisesti.

Loppusiivous ei myöskään yleensä sisälly vuokrahintaan. Voit yleensä tehdä loppusiivouksen mökissä itse tai tilata sen omistajalta lisähintaan varauksen yhteydessä. Joissakin mökeissä loppusiivous on kuitenkin tilattava omistajalta ja tällöin loppusiivous lisätään aina varaukseen automaattisesti.

Kaikkiin varauksiin lisätään toimitusmaksu 25 euroa.

Pidätämme oikeuden korjata virheellisesti ilmoitetut hinnat.

Mökkiin saapuminen ja avainten luovutus

Mökin omistajalle tai paikalliselle huoltajalle tulee ilmoittaa arvioitu tuloaika viimeistään 2 vrk ennen varattua ajankohtaa. Yhteystiedot mökin omistajalle ja/tai paikalliselle huoltajalle löydät omasta varausvahvistuksesta.

Mökkeihin voi yleensä saapua aikaisintaan klo 16.00 ja sieltä tulee yleensä poistua klo 12.00 mennessä. Tarkat tulo- ja lähtöajat varaamassasi mökissä löydät tulo-ohjeista omassa varausvahvistuksessa.

Avaimet luovuttaa yleensä mökin omistaja tai paikallinen huoltaja, joka tapaa sinut sovittuna aikana varatun mökin pihassa. Joissain mökeissä avaimet odottavat lukitussa avainlokerossa, joka aukeaa numerokoodilla. Oikea numerokoodi löytyy omasta varausvahvistuksesta, tai se lähetetään sinulle sähköpostilla tai tekstiviestillä ennen varattua ajankohtaa. Löydät tarkat tiedot avainten luovutuksesta varaamassasi mökissä varausvahvistuksessasi.

Jos suunnittelet saapuvasi mökille hyvin myöhään illalla tai yöllä, tulee mökin omistajalta tai huoltajalta varmistaa onko myöhäinen tuloaika mahdollinen hyvissä ajoin ennen varattua ajankohtaa. Avainten luovutuksesta sovitaan tällöin erikseen.

Jos mökkiin saapumisesi myöhästyy huomattavasti esimerkiksi huonon sään tai lennon myöhästymisen tai peruutuksen takia, tulee ennakoitua myöhäisemmästä tuloajasta ilmoittaa mökin omistajalle tai huoltajalle niin pian kuin mahdollista.

Jos et saavu mökille sovittuna ajankohtana tai et ilmoita mökin omistajalle tai huoltajalle arvioitua tuloaikaasi, Suomen Mökkivuokraamo ja mökin omistaja eivät voi taata, että avaimet pystytään luovuttamaan sinulle heti mökille saapuessasi.

Mökin avaimet ovat vastuullasi varattuna vuokra-aikana. Jos avaimet häviävät, mökin omistaja tai huoltaja on oikeutettu perimään maksun uusista avaimista ja/tai lukoista sekä muista mahdollisista lisäkuluista.

Oleskelu mökillä

Liinavaatteita on käytettävä kaikissa vuoteissa. Makuupusseja ei saa käyttää, sillä ne saattavat olla likaisia.

Vain mökin tiedoissa mainittu henkilöiden lukumäärä voi majoittua mökkiin samanaikaisesti, ellei toisin ole sovittu varauksen yhteydessä.

Teltan pystytys ja matkailu- tai asuntovaunun pysäköiminen mökin pihalle sallitaan vain mökin omistajan luvalla.

Lemmikin saa viedä vain mökkeihin, joiden tiedoissa näkyy ’Lemmikit tervetulleita’ symboli. Lemmikistä tulee aina mainita varauksen ’Lisätietoja’ kentässä varauksen yhteydessä. Vain sisäsiistit tai häkissä oleskelevat lemmikit ovat tervetulleita lemmikkiystävällisiin mökkeihin. Mökin pihapiiri tulee aina jättää siistiin kuntoon mökiltä poistuttaessa.

Tupakointi on kielletty kaikissa mökeissä. Jos mökissä on kiellosta huolimatta tupakoitu, mökin omistaja tai huoltaja perii asiakkaalta mökin perusteellisesta pesusta ja tuuletuksesta johtuvat kulut.

Mökin omistajalla tai huoltajalla on oikeus pyytää sinua poistumaan varatulta mökiltä ilman vuokran palautusta, jos käytöksesi aiheuttaa merkittävää häiriötä, vahinkoa tai vaaraa muille. Suomen Mökkivuokraamo ja mökin omistaja eivät ole velvollisia maksamaan asiakkaalle lisäkuluja, joita tälle voi mahdollisesti koitua tilanteen seurauksena.

Otathan mukaan kaikki omat tavarasi kun poistut mökiltä varatun vuokra-ajan päätyttyä, sillä Suomen Mökkivuokraamo ei vastaa mökeille unohtuneesta omaisuudesta.

Loppusiivous

Jos loppusiivous ei sisälly hintaan varaamassasi mökissä, tai et ole tilannut loppusiivousta lisähintaan, on mökki siivottava varatun vuokra-ajan viimeisenä päivänä. Suosittelemme, että tilaat loppusiivouksen mökin omistajalta tai huoltajalta lisähintaan, jotta voit nauttia lomastasi aivan sen loppuun asti ilman, että joudut ensin käymään läpi omistajan siivouslistan (joka voi olla hyvin pitkä!).

Jos loppusiivous sisältyy mökin hintaan, tai olet tilannut loppusiivouksen lisähintaan, voit poistua mökiltä lomasi viimeisenä päivänä vain kevyen siivoamisen ja siistimisen jälkeen.

Jos mökki on jätetty kohtuuttoman likaiseksi tai sotkuiseksi (silloinkin kun loppusiivous kuuluu hintaan, tai se on tilattu lisähintaan), mökin omistajalla on oikeus periä sinulta maksu ylimääräisistä tunneista, jotka on vaadittu mökin siivoamiseen, ennen kuin seuraavat asiakkaat ovat voineet aloittaa oman vuokra-aikansa.

Varauksen muuttaminen

Jos haluat muuttaa mökkiä tai varauksen ajankohtaa, teemme parhaamme, että toiveesi voidaan toteuttaa. Joissakin tapauksissa voi olla välttämätöntä peruuttaa alkuperäinen varaus ja tehdä uusi varaus, jolloin peruutuksesta voi seurata lisäkuluja asiakkaalle. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa info@mokkivuokraamo.fi ja kerro meille kuinka haluaisit varaustasi muuttaa. Käsittelemme muutospyyntösi mahdollisimman pian.

Jos haluat lisätä henkilöitä tai lisäpalveluita varaukseesi lähempänä varauksen ajankohtaa, huomio ystävällisesti, että kaikki muutokset tulisi tehdä varaukseen vähintään kuusi viikkoa ennen varauksen ensimmäistä päivää. Valitettavasti me ja mökin omistaja emme voi taata viime hetken tilauksia tai muutoksia.

Varauksen peruuttaminen

Peruutukset tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen info@mokkivuokraamo.fi.

Jos peruutat varauksesi aikaisemmin kuin kuusi viikkoa ennen varauksesi ensimmäistä päivää, pidätämme maksamasi etumaksun, tai 30% varauksen kokonaishinnasta, jos varaus on jo maksettu kokonaan, mutta palautamme loput.

Jos peruutat varauksesi kuusi viikkoa tai myöhemmin ennen varauksesi ensimmäistä päivää, maksuja ei valitettavasti voida palauttaa.

Suosittelemme kattavan matkavakuutuksen ottamista.

Välittäjän oikeus peruuttaa varaus

Pidätämme oikeuden peruuttaa varauksesi, jos varaustasi ei ole maksettu kokonaan 2. eräpäivään mennessä. Lähetämme sinulle maksumuistutuksen pari päivää ennen loppumaksun eräpäivää ja lähetämme sinulle toisen muistuksen, jos maksuasi ei ole suoritettu eräpäivään mennessä.  Jos maksua ei kuitenkaan yhä suoriteta seuraavan kuuden vrk:n aikana, peruutamme varauksesi ilman lisäilmoitusta. Suomen Mökkivuokraamo ei ole vastuussa lisäkuluista tai vahingoista, joita sinulle voi koitua peruutuksen seurauksena.

Varauksesi voidaan peruuttaa myös, jos kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), jota ei olisi millään tavalla voitu ennakoida tai estää, tai mihin emme ole voineet mitenkään vaikuttaa. Esim. tulipalo, vesivahinko tai vastaava tapahtuma voi tehdä varaamastasi mökistä asumiskelvottoman. Jo maksamasi summa palautetaan sinulle kokonaisuudessaan, mutta Suomen Mökkivuokraamo ei ole vastuussa muista kuluista, joita sinulle voi koitua peruutuksen seurauksena.

Pidätämme myös oikeuden peruuttaa varauksesi harvinaisessa tapauksessa, jossa kaksi varausta olisi tehty samalle ajankohdalle samaan aikaan. Tällaisessa tilanteessa tarkistamme varauksien tarkat ajankohdat ja varaus, joka on tehty myöhemmin, peruutetaan. Jos joudumme peruuttamaan sinun varauksesi, ilmoitamme tästä sinulle sähköpostilla mahdollisimman pian ja palautamme sinulle maksusi välittömästi.

Voimme peruuttaa varauksesi myös, jos varaamasi kohde ei ole vapaana, koska kohteen omistaja ei ole päivittänyt uusia varauksia varausjärjestelmäämme hänen velvollisuuksiensa mukaisesti. Kaikkien yhteistyökumppaniemme on välityssopimuksemme mukaisesti pidettävä oman kohteensa varaustilanne meidän varausjärjestelmässä ajantasalla, mutta jos tässä käytännössä on tapahtunut virhe ja kohde ei siitä syystä ole vapaana, ilmoitamme tästä sinulle sähköpostilla mahdollisimman pian ja palautamme sinulle maksusi välittömästi.

Mökkien tiedot

Suomen Mökkivuokraamo valitsee välittämänsä kohteet huolellisesti ja varmistaa parhaansa mukaan, että kaikki mökkitiedot ja valokuvat pitävät paikkansa ja ovat ajantasalla. Suomen Mökkivuokraamo ei vastaa vanhentuneista tai puutteellisista tiedoista, jos mökin omistaja ei ole päivittänyt oman mökkinsä tietoja meille välityssopimuksessamme mainittujen velvollisuuksien mukaisesti.

Kaikki mainitut etäisyydet ovat likimääräisiä ja mökkien varusteet voivat muuttua tai niitä voidaan poistaa käytöstä syistä, joihin emme voi vaikuttaa. Teemme kuitenkin parhaamme, että saat ajankohtaisen tiedon mahdollisista muutoksista varauksen yhteydessä.

Ulkopuolisten yrityksien tarjoamat palvelut ja tuotteet sekä esim. aikataulut voivat muuttua tai niitä voidaan perua ilman, että Suomen Mökkivuokraamo voi vaikuttaa tilanteeseen. On asiakkaan velvollisuus tarkistaa ulkopuolisten yritysten tarjoamat palvelut ja tuotteet sekä esim. ajantasalla olevat juna-, bussi- ja lossiaikataulut sekä lentokenttäkuljetuksien saatavuus ennen omaa lomaa.

Turvallisuus

Kun saavut varaamaasi mökkiin, tarkista välittömästi mökin kunto ja huomioi uloskäynnit, jotta pääset hätätilanteessa ulos nopeasti. Pienten lasten vanhempien tulee välittömästi tarkistaa mökki ja sen pihapiiri ja huomioida mahdolliset vaarapaikat. Jos mökki sijaitsee veden äärellä, tulee lapset pitää aikuisen valvonnassa, silloinkin kun vesi on rannassa matalaa.

Mökissä tulee käyttäytyä huolellisesti ja vastuuntuntoisesti, esim. kun käytät saunaa, takkaa, soutuvenettä, nuotiopaikkaa tai grilliä.

Jos olet varannut käyttöösi lastentarvikkeita, kuten matkasängyn tai syöttötuolin, tulee näiden tarvikkeiden kunto tarkistaa ennen kuin lasten annetaan käyttää niitä.

Vahingot

Mökin varaaja on vastuussa oman ryhmänsä mahdollisesti aiheuttamasta vahingosta mökissä ja sen pihapiirissä. Vahingoista tulee ilmoittaa välittömästi mökin omistajalle tai paikalliselle huoltajalle ja pienet vahingot tulisi korvata joko omistajalle tai huoltajalle jo ennen mökiltä poistumista. Suuremmat vahingot tulee korvata mökin omistajalle sopimuksen mukaan mahdollisimman pian varatun vuokra-ajan jälkeen.

Huomautukset ja valitukset

Jos varaamassasi mökissä on jotakin huomauttamista, tulee sinun ottaa yhteyttä välittömästi puutteen tai ongelman ilmaannuttua mökin omistajaan tai paikalliseen huoltajaan, jotta mahdolliset puutteet ja ongelmat voidaan korjata välittömästi jo vuokra-ajan aikana.

Jos asiaan ei tule parannusta tai tyydyttävää korjausta, tulee sinun ottaa yhteyttä Suomen Mökkivuokraamoon mahdollisimman pian varatun vuokra-ajan aikana. Otamme yhteyttä mökin omistajaan tai huoltajaan auttaaksemme asian selvittämisessä.

Valitettavasti kaikkiin ongelmiin ei pystytä vaikuttamaan (esim. poikkeukselliset sääolosuhteet: helle, sadeveden puute, myrskyvauriot), mutta kaikki osapuolet tekevät parhaansa, jotta mahdolliset puutteet saadaan minimoitua.

Jos yllä olevaa prosessia ei ole noudatettu, Suomen Mökkivuokraamo ja mökin omistaja eivät pysty vastaamaan reklamaatioosi kotiin palauttuasi.

Sovellettava laki ja riitojen oikeuspaikka

Suomen Mökkivuokraamo noudattaa Suomen ja EU:n lainsäädäntöä kaikissa toimissaan. Riitatilanteessa kaikkien osapuolien tulee yrittää selvittää asiat neuvottelemalla. Jos tyydyttävää ratkaisua ei saavuteta neuvottelemalla, voidaan asia viedä ratkaistavaksi Joensuun käräjäoikeuteen. Vuokrasopimukseen sovelletaan Suomen lakia.

Suomen Mökkivuokraamo on rekisteröity kaupparekisteriin Y-tunnuksella 2020050-1.

Nämä varausehdot on viimeksi päivitetty elokuussa 2018.