KOHTEIDEN VARAUSEHDOT

Tärkeää tietoa varaamisesta

Nämä Suomen Mökkivuokraamon varausehdot tulevat sitoviksi kun olet tehnyt online varauksen nettisivustollamme. Lue siten nämä varausehdot tarkasti. Suosittelemme, että luet näiden varausehtojen lisäksi myös meidän Vuokrausoppaan, josta löydät mökkivuokrauksen alkeet ja yleiset pelisäännöt.

​Sopimus

Suomen Mökkivuokraamo on kohteiden välittäjä ja sopimus kohteen vuokraamisesta syntyy varauspalvelumme välityksellä sinun ja mökin omistajan välille.

Varauksen tekeminen

Kohteen varaajan tulee olla vähintään 18 vuotias.

Voit tehdä varauksen haluamaasi kohteeseen Suomen Mökkivuokraamon nettisivustolla silloin kun se sinulle sopii. Varauksesta tulee suorittaa vähintään 30% varausmaksu varauksen yhteydessä. Voit suorittaa maksun verkkopankilla tai Visa tai MasterCard pankki- tai luottokortilla. Kun online varaus on tehty, saat varausjärjestelmästä automaattisen sähköpostiviestin, josta löydät linkin varausvahvistukseen ja varaamasi kohteen tulo-ohjeisiin.

Jos teet varauksen myöhemmin kuin kuusi viikkoa ennen varaamasi ajankohtaa, tulee koko vuokrahinta suorittaa kerralla heti varauksen yhteydessä. Jos taas teet varauksen aikaisemmin kuin kuusi viiikkoa ennen varauksen ajankohtaa, tulee varauksesta maksaa varausmaksu varauksen yhteydessä ja loput kuusi viiikkoa ennen varauksen ajankohtaa.

Varaus tulee tehdä vähintään 3 vrk ennen haluttua ajankohtaa.

Vuokrahinnat

Vuokrahintoihin sisältyy varatun kohteen käyttöoikeus varattuna ajankohtana, sähköt, hanavesi ja polttopuut.

Liinavaatteet eivät yleensä sisälly kohteen vuokrahintaan. Voit yleensä tuoda omat liinavaatteet mukanasi tai voit tilata ne omistajalta lisähintaan varauksen yhteydessä. Joissakin kohteissa liinavaatteet on kuitenkin tilattava omistajalta ja tällöin ne lisätään varaukseen aina automaattisesti.

Loppusiivous ei myöskään yleensä sisälly vuokrahintaan. Voit yleensä tehdä loppusiivouksen kohteessa itse tai tilata sen omistajalta lisähintaan varauksen yhteydessä. Joissakin kohteissa loppusiivous on kuitenkin tilattava omistajalta ja tällöin loppusiivous lisätään aina varaukseen automaattisesti.

Kaikkiin varauksiin lisätään toimitusmaksu 25 euroa.

Pidätämme oikeuden korjata virheellisesti ilmoitetut hinnat.

Kohteeseen saapuminen ja avainten luovutus

Kohteen omistajalle tai paikalliselle huoltajalle tulee ilmoittaa arvioitu tuloaika viimeistään 2 vrk ennen varattua ajankohtaa. Yhteystiedot kohteen omistajalle ja paikalliselle huoltajalle löydät omasta varausvahvistuksesta.

Kohteeseen voi yleensä saapua aikaisintaan klo 16.00 ja sieltä tulee yleensä poistua klo 12.00 mennessä. Tarkat tulo- ja lähtöajat varaamassasi kohteessa löydät tulo-ohjeista omassa varausvahvistuksessa.

Avaimet luovuttaa yleensä kohteen omistaja tai paikallinen huoltaja, joka tapaa sinut sovittuun aikaan varatun kohteen pihassa. Joissain kohteissa avaimet odottavat lukitussa avainlokerossa, joka aukeaa numerokoodilla, jonka kohteen omistaja lähettää sinulle sähköpostilla tai tekstiviestinä ennen varattua ajankohtaa. Löydät tarkat tiedot avainten luovutuksesta varaamassasi kohteessa varausvahvistuksessasi.

Jos suunnittelet saapuvasi kohteeseen hyvin myöhään illalla tai yöllä, tulee kohteen omistajalta tai huoltajalta varmistaa onko myöhäinen tuloaika mahdollinen hyvissä ajoin ennen varattua ajankohtaa. Avainten luovutuksesta sovitaan tällöin erikseen.

Jos kohteeseen saapumisesi myöhästyy huomattavasti esimerkiksi huonon sään tai lennon myöhästymisen tai peruutuksen takia, tulee ennakoitua myöhäisemmästä tuloajasta ilmoittaa kohteen omistajalle tai huoltajalle niin pian kuin mahdollista.

Jos et saavu kohteeseen sovittuna ajankohtana tai et ilmoita kohteen omistajalle tai huoltajalle arvioitua tuloaikaasi, Suomen Mökkivuokraamo ja kohteen omistaja eivät voi taata, että avaimet pystytään luovuttamaan sinulle heti kohteeseen saapuessasi.

Kohteen avaimet ovat vastuullasi varattuna vuokra-aikana. Jos avaimet häviävät, kohteen omistaja tai huoltaja on oikeutettu perimään maksun uusista avaimista ja/tai lukoista sekä muista mahdollisista lisäkuluista.

Oleskelu kohteessa

Liinavaatteita on käytettävä kaikissa vuoteissa. Makuupusseja ei saa käyttää, sillä ne saattavat olla likaisia.

Vain kohteen tiedoissa mainittu henkilöiden lukumäärä voi majoittua kohteeseen samanaikaisesti, ellei toisin ole sovittu varauksen yhteydessä.

Teltan pystytys ja matkailu- tai asuntovaunun pysäköiminen kohteen pihalle sallitaan vain kohteen omistajan luvalla.

Lemmikin saa viedä vain kohteisiin, joiden tiedoissa näkyy ’Lemmikit tervetulleita’ symboli. Lemmikistä tulee aina mainita varauksen ’Lisätietoja’ kentässä varauksen yhteydessä. Vain sisäsiistit tai häkissä oleskelevat lemmikit ovat tervetulleita lemmikkiystävällisiin kohteisiin. Kohteen pihapiiri tulee aina jättää siistiin kuntoon kohteesta poistuttaessa.

Tupakointi on kielletty kaikissa meidän kohteissamme. Jos kohteessa on kiellosta huolimatta tupakoitu, kohteen omistaja tai huoltaja perii asiakkaalta kohteen perusteellisesta pesusta ja tuuletuksesta johtuvat kulut.

Kohteen omistajalla tai huoltajalla on oikeus pyytää sinua poistumaan varatusta kohteesta ilman vuokran palautusta, jos käytöksesi aiheuttaa merkittävää häiriötä, vahinkoa tai vaaraa muille. Suomen Mökkivuokraamo ja kohteen omistaja eivät ole velvollisia maksamaan asiakkaalle lisäkuluja, joita tälle voi mahdollisesti koitua tilanteen seurauksena.

Otathan mukaan kaikki omat tavarasi kun poistut kohteesta varatun vuokra-ajan päätyttyä, sillä Suomen Mökkivuokraamo ei vastaa kohteeseen unohtuneesta omaisuudesta.

Loppusiivous

Jos loppusiivous ei sisälly hintaan varaamassasi kohteessa, tai et ole tilannut loppusiivousta lisähintaan, on kohde siivottava varatun vuokra-ajan viimeisenä päivänä. Suosittelemme, että tilaat loppusiivouksen kohteen omistajalta tai huoltajalta lisähintaan, jotta voit nauttia lomastasi aivan sen loppuun asti ilman, että joudut ensin käymään läpi omistajan siivouslistan (joka voi olla hyvin pitkä!).

Jos loppusiivous sisältyy kohteen hintaan, tai olet tilannut loppusiivouksen lisähintaan, voit poistua kohteesta lomasi viimeisenä päivänä vain kevyen siivoamisen ja siistimisen jälkeen.

Jos kohde on jätetty kohtuuttoman likaiseksi tai sotkuiseksi (silloinkin kun loppusiivous kuuluu hintaan, tai se on tilattu lisähintaan), kohteen omistajalla on oikeus periä sinulta maksu ylimääräisistä tunneista, jotka on vaadittu kohteen siivoamiseen, ennen kuin seuraavat asiakkaat ovat voineet aloittaa oman vuokra-aikansa.

Varauksen muuttaminen

Jos haluat muuttaa kohdetta tai varauksen ajankohtaa, teemme parhaamme, että toiveesi voidaan toteuttaa. Joissakin tapauksissa voi olla välttämätöntä peruuttaa alkuperäinen varaus ja tehdä uusi varaus, jolloin peruutuksesta voi seurata lisäkuluja asiakkaalle. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse ja kerro meille kuinka haluaisit varaustasi muuttaa. Käsittelemme muutospyyntösi mahdollisimman pian.

Jos haluat lisätä henkilöitä tai lisäpalveluita varaukseesi lähempänä varauksen ajankohtaa, huomio ystävällisesti, että kaikki muutokset tulisi tehdä varaukseen vähintään kuusi viikkoa ennen varauksen ensimmäistä päivää. Valitettavasti me ja kohteen omistaja emme voi taata viime hetken tilauksia tai muutoksia.

Varauksen peruuttaminen

Peruutukset tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen info@mokkivuokraamo.fi.

Jos peruutat varauksesi aikaisemmin kuin kuusi viikkoa ennen varauksesi ensimmäistä päivää, pidätämme maksamasi etumaksun, tai 30% varauksen kokonaishinnasta, jos varaus on jo maksettu kokonaan, mutta palautamme loput.

Jos peruutat varauksesi kuusi viikkoa tai myöhemmin ennen varauksesi ensimmäistä päivää, maksuja ei palauteta.

Suosittelemme kattavan matkavakuutuksen ottamista.

Välittäjän oikeus peruuttaa varaus

Pidätämme oikeuden peruuttaa varauksesi, jos kaksi varausta on tehty samalle ajankohdalle samaan aikaan. Tällaisessa tilanteessa tarkistamme varauksien tarkat ajankohdat ja varaus, joka on tehty myöhemmin, peruutetaan. Jos joudumme peruuttamaan sinun varauksesi, ilmoitamme tästä sinulle sähköpostilla mahdollisimman pian ja palautamme sinulle maksusi välittömästi.

Pidätämme myös oikeuden peruuttaa varauksesi, jos varaamasi kohde ei ole vapaana, koska kohteen omistaja ei ole päivittänyt uusia varauksia varausjärjestelmäämme hänen velvollisuuksiensa mukaisesti. Kaikkien yhteistyökumppaniemme on välityssopimuksemme mukaisesti pidettävä oman kohteensa varaustilanne meidän varausjärjestelmässä ajantasalla, mutta jos tässä käytännössä on tapahtunut virhe ja kohde ei siitä syystä ole vapaana, ilmoitamme tästä sinulle sähköpostilla mahdollisimman pian ja palautamme sinulle maksusi välittömästi.

Jos varaustasi ei ole maksettu kokonaan 2. eräpäivään mennessä, on meillä oikeus peruuttaa varauksesi. Lähetämme sinulle maksumuistutuksen pari päivää ennen loppumaksun eräpäivää ja lähetämme sinulle toisen muistuksen, jos maksuasi ei ole suoritettu eräpäivään mennessä.  Jos maksua ei kuitenkaan yhä suoriteta seuraavan kuuden vrk:n aikana, peruutamme varauksesi ilman lisäilmoitusta. Suomen Mökkivuokraamo ei ole vastuussa lisäkuluista tai vahingoista, joita sinulle voi koitua peruutuksen seurauksena.

Varauksesi voidaan peruuttaa myös, jos kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), jota ei olisi millään tavalla voitu ennakoida tai estää, tai mihin emme ole voineet mitenkään vaikuttaa. Esim. tulipalo, vesivahinko tai vastaava tapahtuma voi tehdä varaamastasi kohteesta asumiskelvottoman. Jo maksamasi summa palautetaan sinulle kokonaisuudessaan, mutta Suomen Mökkivuokraamo ei ole vastuussa muista kuluista, joita sinulle voi koitua peruutuksen seurauksena.

Kohteiden tiedot

Suomen Mökkivuokraamo valitsee välittämänsä kohteet huolellisesti ja varmistaa parhaansa mukaan, että kaikki kohdetiedot ja valokuvat pitävät paikkansa ja ovat ajantasalla. Suomen Mökkivuokraamo ei vastaa vanhentuneista tai puutteellisista tiedoista, jos kohteen omistaja ei ole päivittänyt oman kohteensa tietoja meille välityssopimuksemme velvollisuuksien mukaisesti.

Kaikki mainitut etäisyydet ovat likimääräisiä ja kohteiden varusteet voivat muuttua tai niitä voidaan poistaa käytöstä syistä, joihin emme voi vaikuttaa. Teemme kuitenkin parhaamme, jotta saat ajankohtaisen tiedon mahdollisista muutoksista varauksen yhteydessä.

Ulkopuolisten yrityksien tarjoamat palvelut ja tuotteet sekä esim. aikataulut voivat muuttua tai niitä voidaan perua ilman, että Suomen Mökkivuokraamo voi vaikuttaa tilanteeseen. On asiakkaan velvollisuus tarkistaa ulkopuolisten yritysten tarjoamat palvelut ja tuotteet sekä ajantasalla olevat aikataulut ennen omaa lomaa.

Turvallisuus

Kun saavut varaamaasi kohteeseen, on hyvä välittömästi tarkistaa kohteen kunto ja huomioida uloskäynnit, jotta pääsette hätätilanteessa ulos nopeasti. Pienten lasten vanhempien on suositeltavaa myös välittömästi tarkistaa kohde ja sen pihapiiri ja huomioida mahdolliset vaarapaikat. Jos kohde sijaitsee veden äärellä, tulee lapset pitää aikuisen valvonnassa, silloinkin kun vesi on rannassa matalaa.

Kohteessa tulee olla huolellinen ja käyttäytyä vastuuntuntoisesti, esim. kun käytät saunaa, takkaa, soutuvenettä, nuotiopaikkaa tai grilliä.

Jos olet varannut käyttöösi lastentarvikkeita kuten matkasängyn tai syöttötuolin, tulee näiden tarvikkeiden kunto tarkistaa ennen kuin lasten annetaan käyttää niitä.

Vahingot

Kohteen varaaja on vastuussa oman ryhmänsä mahdollisesti aiheuttamasta vahingosta kohteessa ja sen pihapiirissä. Vahingoista tulee ilmoittaa välittömästi kohteen omistajalle tai paikalliselle huoltajalle ja pienet vahingot tulisi korvata joko kohteen omistajalle tai huoltajalle ennen kohteesta poistumista. Suuremmat vahingot tulee korvata kohteen omistajalle sopimuksen mukaan mahdollisimman pian varatun vuokra-ajan jälkeen.

Huomautukset ja valitukset

Jos varaamassasi kohteessa on jotakin huomauttamista, tulee sinun ottaa yhteyttä välittömästi puutteen tai ongelman ilmaannuttua kohteen omistajaan tai paikalliseen huoltajaan, jotta mahdolliset puutteet ja ongelmat voidaan korjata välittömästi jo vuokra-ajan aikana.

Jos asiaan ei tule parannusta tai tyydyttävää korjausta, tulee sinun ottaa yhteyttä Suomen Mökkivuokraamoon mahdollisimman pian varatun vuokra-ajan aikana. Otamme yhteyttä kohteen omistajaan tai huoltajaan auttaaksemme asian selvittämisessä.

Valitettavasti kaikkiin ongelmiin ei pystytä vaikuttamaan (esim. poikkeukselliset sääolosuhteet: helle, sadeveden puute, myrskyvauriot), mutta kaikki osapuolet tekevät parhaansa, jotta mahdolliset puutteet saadaan minimoitua.

Jos yllä olevaa valitusprosessia ei ole noudatettu, Suomen Mökkivuokraamo ja kohteen omistaja eivät käsittele valitustasi varatun ajankohdan jo päätyttyä. Jos olet kohteesta poistuessasi yhä tyytymätön, voit viedä valituksesi kuluttajariitalautakuntaan.

Sovellettava laki ja riitojen oikeuspaikka

Suomen Mökkivuokraamo noudattaa Suomen ja EU:n lainsäädäntöä kaikissa toimissaan. Riitatilanteessa kaikkien osapuolien tulee yrittää selvittää asiat neuvottelemalla. Jos tyydyttävää ratkaisua ei saavuteta neuvottelemalla, voidaan asia viedä ratkaistavaksi Joensuun käräjäoikeuteen. Vuokrasopimukseen sovelletaan Suomen lakia.

Suomen Mökkivuokraamo on rekisteröity kaupparekisteriin Y-tunnuksella 2020050-1.

Nämä varausehdot on viimeksi päivitetty elokuussa 2018.