MÖKKIEN VUOKRAUSOPAS

Tärkeää tietoa mökkivarauksestasi

Luistokas mökki Jämijärvellä

Mitä mökin vuokrahintaan sisältyy

Vuokrahintaan sisältyy mökin tai lomahuoneiston vapaa käyttö varattuna ajankohtana. Kaikissa kohteissa on valmiina käyttöösi kalusteet, tyynyt, peitot, patjat, perusastiat ja ruokailuvälineet ruokailuun ja ruuanlaittoon. Vesi, sähköt ja polttopuut sisältyvät vuokrahintaan, ellei toisin mainita.  Rantakohteissa vuokrahintaan sisältyy yleensä myös soutuveneen, pihan, laiturin ja grillipaikan vapaa käyttö loman aikana.

Vuokrahintaan ei sisälly mahdollisia lisäpalveluita (välinevuokraus, liinavaatteet, loppusiivous), jotka on mainittu kunkin kohteen esittelyssä erikseen.

Aurora mökki Ylläksellä

Tuo omat liinavaatteet tai vuokraa ne omistajalta lisähintaan

Mökille tulee tuoda omat liinavaatteet (aluslakana, pussilakana, tyynyliina ja pyyhkeet) ellei kohdekuvauksessa erikseen mainita, että liinavaatteet sisältyvät vuokrahintaan. Liinavaatteet voi useimmissa kohteissa myös vuokrata tarvittaessa kohteen omistajalta tai mökkihuoltajalta lisähintaan mökkivarauksen yhteydessä. Huomioithan, että mökin vuoteissa ei saa nukkua ilman lakanoita ja tyynyliinoja.

Västantill Turun Saaristossa

Tee loppusiivous itse tai tilaa se omistajalta lisähintaan

Useimmissa mökeissä loppusiivouksen voi tehdä joko itse, tai sen voi tilata lisähintaan mökkivarauksen yhteydessä. Muutamassa mökissä loppusiivouksesta huolehtii aina kohteen omistaja tai huoltaja ja maininta tästä löytyy kohdekuvauksesta.

Jos olet tilannut loppusiivouksen lisäpalveluna tai loppusiivous sisältyy varaamasi kohteen vuokrahintaan, voit nauttia mökkilomastasi leppoisasti aivan vuokra-ajan loppuun asti. Lähtöpäivänä tällöin riittää astioiden pesu, omien roskien vienti jätepisteelle, pullojen/juomatölkkien kerääminen yhteen paikkaan, huonekalujen palauttaminen omille paikoilleen, jääkaapin tyhjentäminen ja liinavaatteiden pinoaminen yhteen kasaan lattialle.

Levinpesä mökki Levillä

Loppusiivouksen tekeminen itse

Jos haluat tehdä loppusiivouksen itse, siivoukseen on hyvä varata useampi tunti, sillä se tulee tehdä hyvin perusteellisesti kohteen omistajan siivousohjeita tarkasti noudattaen. Loppusiivoukseen sisältyy ainakin imurointi, lattioiden pesu, pölyjen pyyhintä, vuodevaatteiden tuuletus ulkona, astioiden tiskaaminen ja paikoilleen asettaminen, WC:n, saunan ja pesutilojen pesu, roskien vienti kohteen jätepisteelle, pullojen/juomatölkkien vienti lähimmälle kierrätyspisteelle, uunin, jääkaapin ja takan puhdistus sekä grillipaikan ja pihan siistiminen. Tarvittavat siivousvälineet ja pesuaineet löytyvät kohteesta.

Karpalo mökki Rukalla

Huomioitavaa koronaviruspandemian aikana

Mökkejä siivotaan koronavirusepidemian aikana tehostetusti. Suosittelemme, että tilaat epidemian aikana loppusiivouksen tehtäväksi aina puolestasi, sillä siivous tulee tehdä nyt erittäin huolellisesti ja hyvin perusteellisesti.

Jos sairastut ennen mökkilomaasi ja olet mahdollisesti saanut koronavirustartunnan, tulee mökkivaraus peruuttaa eikä mökille tule lähteä sairaana. Jos sairastut mökkilomasi aikana ja olet mahdollisesti saanut koronavirustartunnan, tulee sairastumisesta ilmoittaa mökin omistajalle tai paikalliselle mökkihuoltajalle. Soita myös paikalliseen koronapäivystykseen, josta saat lisäohjeita. Hätätilanteessa tulee soittaa suoraan hätänumeroon 112. Mökin osoitteen ja koordinaatit löydät omasta varausvahvistuksestasi, mökkikansiosta tai mökin seinältä.

Pihamökki Outokummussa

Mitä mukaan vuokramökille

Mökillä valmiina odottavat tarvikkeet vaihtelevat kohteesta toiseen, mutta mökille kannattaa ottaa mukaan ainakin omat henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet (käsisaippua, shampoo, suihkugeeli), laudeliina tai pefletit, keittiöpyyhe, vessa- ja keittiöpaperia, astian- ja pyykinpesukoneen pesuainetta ja itselle tärkeitä mausteita. Kesällä kannattaa pakata mukaan myös hyönteiskarkotetta.

Jos jokin varuste on sinulle erityisen tärkeä mökkilomallasi, voit tiedustella kyseisestä varusteesta suoraan mökin omistajalta ennen lomaasi. Omistajan yhteystiedot löytyvät omasta varausvahvistuksestasi.

Mökit Lapissa

Viikkoa lyhyemmät varaukset

Mökkivuokraus on viime vuosina muuttunut yhä joustavammaksi ja viikkovuokrausta ei enää vaadita niin usein kuin aikaisemmin. Näin ollen useimmat kohteemme ovat varattavissa myös viikkoa lyhyemmäksi ajankohdaksi, jolloin mökin voi vuokrata helposti esim. parin päivän pikalomalle tai vaikka viikonlopuksi. Minimivarausajat vaihtelevat paljon kohteesta toiseen, mutta yleisesti ottaen viikkoa lyhyemmät vuokra-ajat ovat mahdollisia vähintään sesonkiaikojen ulkopuolella. Voit tarkistaa kunkin mökin minimivarausajat kohteen ehdoista kohdekuvauksessa.

Lakeside Fox mökki Kesälahdella

Tulo- ja lähtöajat vuokramökeissä

Vuokra-aika alkaa useimmissa kohteissa tulopäivänä klo 16.00 ja se loppuu lähtöpäivänä klo 12.00. Tarkat tulo- ja lähtöajat kussakin mökissä löydät kohteen ehdoista kohdekuvauksessa sekä tulo-ohjeista omassa varausvahvistuksessasi.

Jos haluat saapua tai poistua varaamastasi kohteesta poiketen normaaleista tulo- ja lähtöajoista, voit ottaa yhteyttä suoraan kohteen omistajaan ja tiedustella olisiko toiveesi toteutettavissa.

Äkäsmutka A mökki Ylläksellä

Ilmoita arvioitu tuloaikasi mökin omistajalle tai huoltajalle

Pyydämme sinua ilmoittamaan arvioidun tuloaikasi suoraan varatun mökin omistajalle tai paikalliselle mökkihuoltajalle muutama päivä ennen lomaasi. Näin varmistat, että saat mökin avaimet ilman viivästyksiä kohteeseen saapuessasi. Arvioidun tuloajan ilmoittaminen omistajalle tai huoltajalle myös auttaa mökkihuollosta ja siivouksesta vastaavia tahoja järjestelemään päivän työt mahdollisimman tehokkaasti.

Voit ottaa yhteyttä varaamasi mökin omistajaan tai huoltajaan joko puhelimella, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Omistajan ja/tai mökkihuoltajan yhteystiedot löytyvät omasta varausvahvistuksestasi.

Villa Raita Rääkkylässä

Avainten luovutus mökille saapuessasi

Saat varaamasi mökin avaimet yleensä henkilökohtaisesti kohteen omistajalta tai paikalliselta mökkihuoltajalta. Joissakin kohteissa avaimet voidaan jättää sinulle myös lukittuun avainlokeroon, josta saat avaimet oikealla numerokoodilla. Tarkat ohjeet avainten luovutukseen varaamassasi mökissä löydät varausvahvistuksestasi.

Huomioithan, että jos saavut kohteeseen vasta myöhään illalla tai yön aikana, tulee avainten luovutuksesta sopia aina erikseen suoraan joko kohteen omistajan tai mökkihuoltajan kanssa. Ilmoitathan myös mahdollisimman pian, jos tulosi huomattavasti viivästyy tulopäivänä aikaisemmin sovitusta.

Villa Taavetti mökki, Nuuksio

Majoituksen sallittu henkilömäärä

Varattuun mökkiin saa majoittua vain kohdekuvauksessa mainittu henkilömäärä, ellei toisin ole sovittu varauksen yhteydessä. Jos kohdekuvauksessa on henkilömäärä merkitty 4 + 2, mökissä on neljä varsinaista vuodetta ja kaksi lisävuodetta, jotka voivat sijaita esim. parvella tai vuodesohvalla. Joitakin vuodepaikkoja suositellaan vain lapsille, joten tarkistathan aina kohteen vuodepaikat kohdekuvauksesta ennen varauksen tekemistä. Kohdekuvaukseen merkittyä henkilömäärää ei saa ylittää esim. kohteen paloturvallisuuden takaamiseksi.

Aurinko-Saaga 2 Ukkohallassa

Vuokrattavien mökkien mukavuudet

Kaikki Suomen Mökkivuokraamon välittämät kohteet ovat tasokkaita ja tunnelmallisia mökkejä ja lomahuoneistoja. Jotta voimme olla varmoja viihtymisestäsi, hyväksymme välitykseemme vain kohteita, joissa on nykyaikaiset mukavuudet kuten sähkölämmitys ja valaistus, kylmä ja lämmin vesi hanasta sekä sisävessa. Useimmissa kohteissamme on myös joko puu- tai sähkölämmitteinen sauna, astianpesukone, pyykinpesukone, TV, Wi-fi nettiyhteys, sekä puilla lämmitettävä takka, joka luo lisälämpöä ja kodikasta tunnelmaa lomaasi.

Kissa lumella

Lemmikkiystävälliset vuokramökit

Voit tuoda mukanasi sisäsiistin ja hyvin käyttäytyvän lemmikin kohteisiimme, joissa on ’Lemmikit tervetulleita’ symboli. Lemmikkiystävällisyys mainitaan jokaisen mökin kohdalla erikseen myös kohteiden ehdoissa varauskalenterin alla. Jos lemmikistä peritään lisämaksu, myös tämä mainitaan kohteen ehdoissa.

Mökkilomalle mukaan tulevasta lemmikistä tulee aina mainita varauksen yhteydessä varauslomakkeen ’Lisätiedot’ kentässä. Loman aikana on tärkeää varmistaa, että lemmikki ei pääse aiheuttamaan vahinkoa kohteessa ja että lemmikin mahdolliset jätökset korjataan välittömästi pois kohteen pihapiiristä.

Lapsi laiturilla

Lapsivarustus / Turvallisuus lasten kanssa lomaillessa

Pienet lapset ovat tervetulleita kaikkiin kohteisiimme ja useissa mökeissämme on valmiina pelejä ja leluja lapsille sekä turvaportti joko portaiden ylä- tai alapäässä. Useimpiin mökkeihin voidaan myös viedä valmiiksi vauvansänky ja/tai syöttötuoli etukäteen pyydettäessä. Jos lapsivarustuksesta peritään lisämaksu, tämä on mainittu erikseen mökin lisäpalveluissa.

Kun saavut mökkilomalle pienten lasten kanssa, tarkista välittömästi kohteen turvallisuus huomioiden omien lastesi ikä ja uteliaisuus. Pysy tarkkaavaisena äläkä koskaan jätä pieniä lapsia leikkimään yksin kohteen pihalle tai rannalle ilman aikuisen valvontaa.

Kivenkainalo mökki Suonenjoella

Wi-fi nettiyhteydet vuokramökeissä

Wi-fi nettiyhteys on käytössäsi kohteissa, jotka on merkitty ’Wi-fi’ symbolilla ja joiden varustelistassa mainitaan Wi-fi internet. Wi-fi nettiyhteyden rajaton käyttö sisältyy yleensä kohteen vuokrahintaan, mutta muutamassa kohteessa Wi-fin käytöstä peritään pieni lisämaksu. Tällöin Wi-fi on mainittu mökin lisäpalveluissa ja se tulee tilata omistajalta lisähintaan mökkivarauksen yhteydessä.

Vuokramökit Lahdessa

Miten lähtöpäivänä toimitaan?

Mökiltä tulee poistua lähtöpäivänä omassa varausvahvistuksessa mainittuun kellonaikaan mennessä. Ennen poistumista tulee tehdä perusteellinen loppusiivous, jos sitä ei ole tilattu tehtäväksi puolestasi lisähintaan. Kevyt siivous tulee tehdä myös silloin kun loppusiivous on tilattu tai loppusiivous sisältyy vuokrahintaan. Sulje poistuessa ikkunat ja lukitse ovet. Tarkista, että otat mukaan kaikki omat tavarat ja ruuat. Jätä avaimet kohteeseen tai palauta ne kohteen omistajalle. Tarkat ohjeet avainten palautukseen varaamassasi kohteessa löydät varausvahvistuksestasi.

Kuhmanne mökki Suonenjoella

Ongelmatilanteissa toimiminen

Jos tarvitset apua ongelmatilanteessa mökkilomasi aikana, ota heti yhteyttä suoraan mökin omistajaan tai paikalliseen mökkihuoltajaan, jotta havaittu ongelma tai puute saadaan korjattua välittömästi. Mökkiomistajan ja/tai paikallisen mökkihuoltajan yhteystiedot löydät aina omasta varausvahvistuksestasi sekä kohteessa sijaitsevasta mökkikansiosta.

Jos havaittuun ongelmaan tai puutteeseen ei tule korjausta mökkiomistajan tai paikallisen mökkihuoltajan toimesta, voit ottaa yhteyttä myös asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteessa info@mokkivuokraamo.fi.

Soutuvene Puruvedellä

Kalastusluvat ja kalastonhoitomaksut

Useat kohteemme sijaitsevat järven tai meren rannalla ja mökin rannassa odottaa useimmiten oma soutuvene. Jos olet 18-64 vuotias ja haluat kalastaa mökkilomallasi vieheellä tai pyydyksillä, tulee sinun maksaa kalastonhoitomaksu. Onkimiseen ja pilkkimiseen ei kalastuslupaa tarvita. Lisätietoa tarvittavista kalastusluvista ja kalastonhoitomaksusta löydät osoitteessa www.eraluvat.fi.

Mustikoita poimimassa Kolilla

Marjojen ja sienien poimiminen

Suomessa jokamiehenoikeudut antavat sinulle luvan vaeltaa metsissä, maaseudulla ja vesistöjen äärellä vapaasti jalkaisin, suksilla, veneellä tai polkupyörällä. Lisäksi samat oikeudet antavat sinulle mahdollisuuden poimia rajattoman määrän metsissä kasvavia marjoja ja sieniä. Mustikka, lakka ja vadelma kypsyvät yleensä poimittavaksi jo heinäkuussa, herukat ja karviaiset valmistuvat elokuussa ja puolukka ja karpalo ovat valmiita poimittavaksi vasta syyskuussa.

AurinkoSaaga 2 mökki Ukkohallassa

Online varauksen maksaminen

Voit maksaa online varauksesi verkkokaupassamme verkkopankkimaksulla (OP, Nordea, Danske Bank, Aktia, Handelsbanken, Säästöpankki, POP Pankki, S-Pankki ja Ålandsbanken) tai vaihtoehtoisesti Visa tai MasterCard pankki- tai luottokortilla. Emme peri lisämaksuja korttimaksamisesta, joten kumpikin maksutapa on sinulle ilmainen. Kaikki verkkomaksut käsittelee puolestamme OP ryhmään kuuluva Checkout, joten maksusi ovat turvallisissa käsissä. Jos et kuitenkaan halua maksaa varaustasi välittömästi verkossa, voimme myös lähettää sinulle pyynnöstä laskun sähköpostiisi.

Mustikka Rukalla

Auton vuokraaminen mökkilomalle

Useimmat kohteemme ympäri Suomea sijaitsevat luonnonkauniilla paikoilla, joihin ei usein valitettavasti pääse yleisillä kulkuneuvoilla, joten oma auto voi siten olla välttämätön. Voit tarvittaessa vuokrata auton käyttöösi yhteistyökumppaniltamme Rentalcars.com. Jos varaat vuokra-auton puhelimitse, mainitse ystävällisesti FINCOTTAGE. Puh: 09 747 90341.

Lapin lomakeskuksissa kuten Levillä, Ylläksellä, Pyhällä, Rukalla ja Saariselällä voit lomailla helposti myös ilman omaa autoa, sillä lähimmältä lentokentältä on usein bussikuljetus kylän keskustaan. Lomakeskuksissa palvelut ovat lähellä ja liikkumaan pääsee kävellen, suksibussilla tai taksilla. Useassa lomakeskuksessa voit myös vuokrata polkupyörän käyttöösi.

Melomassa Suonenjoella

Kestävä matkailu ja vastuullisuus

Edistämme Suomen Mökkivuokraamossa omalta osaltamme kestävää kotimaan matkailua ja toivomme asiakkaidemme tekevän samoin. Käytämme toimistollamme vain ekologista vesivoimalla tuotettua sähköä ja pidämme yhteyttä asiakkaisiimme ja yhteistyökumppaneihimme vain sähköisesti (emmekä koskaan lähetä paperipostia). Kierrätämme ja käytämme sähköä ja vettä säästeliäästi. Kohtelemme myös kallisarvoisia asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme aina tasa-arvoisesti ja kunnioittavasti riippumatta heidän kansalaisuudestaan, ihonväristään tai muusta taustastaan.

Käytäthän vuokramökilläkin vettä ja sähköä säästeliäästi, viet muovipakkaukset, sanomalehdet, lasipurkit, kartongit ja metallit lähimmälle kierrätyspisteelle, sammutat valot huoneista poistuessasi ja liikut mökin ympäristössä jälkiä jättämättä sekä luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Suosithan mökkilomallasi lähiruokaa ja paikallisia tuotteita ja palveluita sekä kunnioitat alueen omia paikallisia tapoja ja kultturia.

Puolukka mökki Rukalla

Muuta huomioitavaa vuokramökeillä

Vuokraamasi mökki tai lomahuoneisto on todennäköisesti omistajan oma rakas lomapaikka ja kallis investointi, joten majoituthan kohteeseen vastuullisesti ja omistajan omaisuutta kunnioittaen.

Huomioithan myös, että pesukoneen ja astianpesukoneen käyttö kohteessa todennäköisesti edellyttää vesihanan avaamista ennen kuin kone lähtee käyntiin. Avaa hana laittamalla se ON-asentoon ja sulje hana käytön jälkeen laittamalla se takaisin OFF-asentoon.

Tupakointi on kielletty kaikkien välittämiemme kohteiden sisätiloissa.

Ainola mökki Lapinlahdella

Paloturvallisuus vuokramökeillä

Elävä tuli kynttilöissä, lyhdyissä, takassa, saunassa tai nuotiolla luo lämpöä ja tunnelmaa monen mökkeilijän lomaan. Tulen kanssa tulee kuitenkin aina olla varovainen, joten ethän jätä tulta valvomatta. Ennen kuin sytytät tulen takkaan tai puusaunan tulipesään, muista myös avata savupiipun/hormin pelti, jotta savu pääsee karkaamaan sitä kautta ulos. Pelti suljetaan vasta kun tuli on sammunut kokonaan ja tuhka on viilentynyt.

Huomio varauloskäynnit heti kohteeseen saapuessasi, älä anna lasten leikkiä tulella, sammuta kynttilät aina ennen huoneesta poistumista, älä kuivata vaatteita saunassa tai patterien päällä ja pidä helposti syttyvät materiaalit kaukana tulesta. Ilmoita kohteen omistajalle välittömästi rikkinäisestä sähkölaitteesta tai palohälyttimestä, joka tarvitsee uuden pariston.