MÖKKIEN VUOKRAUSOPAS

Vastaukset yleisimpiin kysymyksiin

Mökki Kolilla

Mitä mökin vuokraan sisältyy?

Hintoihin sisältyy majoitus valitsemassasi kohteessa. Kohteemme ovat täysin kalustettuja ja niistä löytyy astiat ja ruokailuvälineet, tyynyt, patjat ja peitot. Vesi, sähköt ja polttopuut sisältyvät myös hintaan.

Hintoihin ei sisälly kuljetuksia tai lisäpalveluita, jotka on listattu kunkin kohteen esittelyssä maksullisena lisäpalveluna. Kohteeseen tulee tuoda oma käsisaippua, shampoo, suihkugeeli, keittiöpyyhe, vessapaperi, keittiöpaperi, astianpesuaineet ja pyykinpesukoneen pesuaine.

Hiihtoladut Hattusaaressa

Onko mökissä valmiina liinavaatteet?

Liinavaatteet ovat hintaan sisältyvä palvelu joissakin kohteissa, mutta eivät kaikissa, joten lue kohteiden esittelyt huolellisesti.

Jos liinavaatteet eivät tule talon puolesta, voit tuoda omat liinavaatteet tai tilata ne lisähintaan kohteen omistajalta.

Huomioithan, että lakanat ovat usein yhden hengen lakanoita myös parisängyissä.

Cabin in Ylläs

Tehdäänkö loppusiivous puolestani?

Loppusiivousta ei aina tehdä puolestasi, joten tutustu kohteiden ehtoihin huolellisesti. Jos loppusiivous ei kohteessa sisälly hintaan, sen voi tilata lisähintaan omistajalta.

Jos haluat tehdä loppusiivouksen itse, tulee siivoukseen varata useampi tunti, jotta se tulee tehtyä tarpeeksi hyvin. Suosittelemme lämpimästi tilaamaan loppusiivouksen lisäpalveluna.

Siivousvälineet ja pesuaineet löytyvät kohteesta.

Jäätynyt järvi, Joensuu, Järvi-Suomi

Onko kaikissa mökeissä lämmitys?

Kaikissa kohteissamme on nykyaikaiset mukavuudet kuten sähkölämmitys ja valaistus, kylmä ja kuuma vesi hanasta ja vedettävä sisävessa.

Useimmissa kohteissa on kolminkertaiset ikkunat ja monissa lisäksi myös takka lämpöä ja tunnelmaa tuomaan.

Lähes kaikista kohteistamme löytyy myös oma sauna.

Lemmikki

Voinko ottaa mukaan lemmikin?

Lemmikin voi viedä joihinkin kohteisiimme, jos lemmikki on hyvin käyttäytyvä ja sisäsiisti. Lemmikkiystävällisissä kohteissamme on ’Lemmikit tervetulleita’ symbooli. Voit myös tarkistaa lemmikkiystävällisyyden kunkin kohteen ehdoista. Jos lemmikistä peritään lisämaksu, on tämä ilmoitettu kohteen ehdoissa.

Jos lemmikki lähtee lomalle mukaasi,on tärkeää varmistaa, että lemmikki ei aiheuta kohteessa vahinkoa ja että lemmikin mahdolliset jätökset korjataan pois kohteen pihapiiristä.

Lemmikistä tulee aina mainita varauksen yhteydessä.

Lapsil laiturilla

Sopivatko kaikki mökit pienille lapsille?

Pienet lapset ovat tervetulleita kaikkiin kohteisiimme. Useissa kohteissa on lasten turvaportti portaissa, vauvansänky, syöttötuoli ja leluja tai pelejä lapsille. Tarkista lapsivarustus kohteen esittelystä.

Kun saavut kohteeseen pienten lasten kanssa, tarkista kohteen turvallisuus välittömästi pitäen mielessä uteliaat pienet jalat ja sormet. Jos kohde sijaitsee veden äärellä, pysy tarkkaavaisena ja älä koskaan anna pienten lasten leikkiä rannalla ilman aikuisen valvontaa.

Laituri mökkirannassa

Voinko varata vain pari päivää?

Kaikki kohteemme ovat varattavissa viikkoperiaatteella, mutta useimmissa voi varata myös lyhyemmän ajankohdan, varsinkin sesonkien ulkopuolella. Katso tarkemmat tiedot kunkin kohteen ehdoista.

Sesonkiajat ovat joulu, uusi vuosi, laskettelukausi helmikuusta huhtikuuhun Lapissa ja keskikesä kesäkuusta elokuuhun muilla alueilla. Lyhyet varaukset onnistuvat useimmiten näiden aikojen ulkopuolella, mutta joissakin kohteissa ne ovat mahdollisia ympäri vuoden.

Hinnat viikkoa lyhyemmille ajankohdille (silloin kuin ne ovat mahdollisia) löytyvät kohteen varauskalenterista.

Villa Ranta Rääkkylässä

Mihin aikaan saan mökit avaimet?

Varaus alkaa iltapäivällä, normaalisti noin klo 16.00. Varaus loppuu yleensä keskipäivällä klo 12.00. Tarkat ajankohdat löytyvät kunkin kohteen ehdoista.

Jos haluat jostain syystä saapua kohteeseen normaalia aikaisemmin, tai poistua sieltä normaalia myöhemmin, voi tämä olla mahdollista omistajan erityisluvalla. Valitettavasti tällaiset pyynnöt ovat kuitenkin usein mahdottomia toteuttaa sesonkiaikoina, jolloin kohteet ovat jatkuvasti varattuja ja siivous on tehtävä hyvin varauksien välillä.

Tervetuloa mökille!

Kuinka saan mökin avaimet?

Saat avaimet yleensä kohteet omistajalta tai avainlokerosta numerokoodilla. Lapissa avaimet joskus haetaan myös kohteen paikallisen huoltajan toimistolta. Tarkat ohjeet avaimen luovutuksesta löytyvät omasta varausvahvistuksesta.

Muistathan ilmoittaa arvioidun tuloaikasi suoraan kohteen omistajalle tai kohteen paikalliselle huoltajalla ainakin pari päivää ennen tuloasi.

Jos tiedät saapuvasi kohteeseen myöhään illalla tai yön aikana, tulee tästä sopia suoraan kohteen omistajan tai huoltajan kanssa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Avainten luovutuksesta sovitaan silloin erikseen.

Ohjeet avainten luovutukseen löytyvät varausvahvistuksestasi.

Näkymä Ukko-Kolilta

Onko varaamassani mökissä Wi-fi nettiyhteys?

Puhelimen kautta nettiin pääsee nykyään Suomessa hyvin syrjäisilläkin seuduilla. Voit tarkistaa kuuluvuuden oman palveluntarjoajasi nettisivuilta.

Wi-fi nettiyhteyden saa useimmissa kohteissa, mutta ei kaikissa, joten tarkista tämä kohteen esittelystä, jos nettiyhteys on sinulle tärkeä. Wi-fi sisältyy yleensä kohteen vuokraan, mutta joissakin kohteissa peritään nettiyhteydestä pieni lisämaksu.

Autolla Paalasmaalla

Tarvitsenko oman auton?

Useimmat rantamökkimme ja huvilamme sijaitsevat luonnonkauniissa paikoissa, jossa yleisiä kulkuneuvoja ei kulje tai ne kulkevat epäsäännöllisesti. Auto on usein välttämätön, tai ainakin suositeltava.

Lapissa esim. Levillä, Ylläksellä, Pyhällä, Rukalla ja Saariselällä oma auto ei ole välttämätön, sillä lentokenttäkuljetukset järjestyvät bussilla tai taksilla. Paikan päällä voit liikkua jalkaisin tai suksibussilla.

Syötteellä ja keskusten ulkopuolella oma auto on yleensä välttämätön tai vähintäänkin erittäin suositeltava.

Mustikoita poimimassa

Saako kohteessa poimia marjoja ja sieniä?

Suomessa jokamiehenoikeudut antavat sinulle luvan vaeltaa metsissä, maaseudulla ja vesistöjen äärellä vapaasti jalkaisin, suksilla, veneellä tai polkupyörällä. Jokaisella on myös lupa poimia rajaton määrä marjoja ja sieniä.

Mielessä on hyvä pitää kuitenkin seuraava ohjeistus. Älä vahinkoita kasveja, eläimiä tai kenenkään omaisuutta, älä roskaa, älä poimi kenenkään omia hedelmiä, marjoja tai vihanneksia ilman lupaa, älä leiriydy liian lähelle toisen omaa taloa ja älä aiheuta melua ja tai häiriötä muille.

Kalastamassa Ahvenisella

Tarvitsenko kalastusluvan?

Tuhannet järvet ja pitkä merenranta Suomessa huokuttelevat innokkaita kalastajia kokeilemaan onneaan. Jos olet 18-64 vuotias ja haluat kalastaa muulla tavalla kuin yksinkertaisella ongella, tulee sinun maksaa kalastuslupa.

Tietoa kalastusluvista löydät osoitteessa www.eraluvat.fi.